FAQ verhuurders

Hieronder treft U een overzicht van de meest gestelde vragen. Wellicht staat Uw vraag hier ook wel tussen en heeft U zo snel een antwoord. Mocht U na het lezen van de website toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook.

Ja! Dit echter wel onder bepaalde voorwaarden. Belangrijk in deze is de reden waarom U gaat verhuren. Gaat U voor werk of een reis naar het buitenland toe, dan is het mogelijk om Uw woning tijdelijk te kunnen verhuren
Een energie-label geeft aan hoe energie zuinig de betreffende woning is. Er zijn hiervoor 7 verschillende labels, waarbij A zeer energie zuinig is en G zeer onzuinig. Hierbij wordt gelet op kenmerken zoals dubbel glas, soort CV-ketel, muur-gevel en vloer isolatie etc. Bij de aanhuur of aankoop van een woning is de huidige eigenaar verplicht om U een energie-label van de woning te overhandigen.
Die bedraagt in ieder geval 3 maanden. Elk jaar dat het huurcontract langer duurt komt hier telkens 1 maand extra bij. Dit tot een maximum opzegtermijn van 6 maanden.
In de meest voorkomende gevallen bedraagt de opzegtermijn voor Uw huurder 1 kalendermaand. Deze staat gelijk aan de betalingstermijn, waar in de meeste gevallen de huur ook maandelijks wordt betaald. Indien de huur bijvoorbeeld elke 3 maanden wordt betaald, dan zal de opzegtermijn van Uw huurder ook 3 maanden bedragen.