De Jordaan

Gelegen in het centrum en aan de West-kant van de grachtengordel vind men de beroemde Jordaan. Het is een van de meest populaire wijken in Amsterdam en tevens ook een van de oudste. Het is aangelegd in de 17e eeuw als een typische volksbuurt, waar men veel ambachtslieden trof. Veel van deze ambachten tref je nu nog terug op de straatnaamborden binnen de wijk.

Tegenwoordig is de wijk zeer populair onder de artiesten, de echte Amsterdammers, jonge ondernemers en ook zeer populair onder de expats. Het is een echte hotspot geworden! Dit komt op de eerste plaats natuurlijk door zijn charme, maar anderzijds ook zeer zeker door de ligging. De Jordaan is namelijk op loopafstand van het Centraal Station, het Leidseplein en de Dam. Tevens bevindt het zich aan de zijkant van het centrum, waardoor U zelfs ook met de auto snel de stad uit bent.

In de wijk zelf treft men veel leuke boetiekjes, terrasjes, cafés en restaurants aan, allemaal verspreid door de wijk. Maar vergeet ook de toeristische trekpleisters hier niet. Zo heb je hier de Westertoren, de Westerkerk, het Anne Frank huis en museum, de Noorderkerk en natuurlijk het Johnny Jordaanplein. Waar ooit een gracht was (Elandsgracht, nu gedempt) ligt nu het Johnny Jordaanplein, bekend onder alle Amsterdammers. De grote Jordanezen zijn hier als beeld terug te vinden.

Verschillende leuke kroegjes en terrassen maken het leven in de Jordaan een stuk aangenamer. Neem eens een kijkje (of een biertje) bij Cafe Daalder, Cafe Ondersteboven, De Blaffende Vis of zing gezellig mee in Cafe Nol.

De Jordaan is gelegen in het centrum en aan de west-kant van de Grachtengordel.